Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Beşiktaş'lı engellilere tatil keyfi

Beşiktaş

Beşiktaş'lı engelliler körfez bölgesinde tatil yapıyor.

Beşiktaş’lı engelliler körfez bölgesinde tatil yapıyor.
Beşiktaş Belediyesi tarafından “Engelleri aşıyor, kampa gidiyoruz” sloganıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen yaz tatiline engelli vatandaşlar refakatçileriyle beraber Çanakkale-Küçükkuyu Beldesine geldiler.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da engellileri karşılayarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Beşiktaş Belediyesi tarafından “Engelleri aşıyor, kampa gidiyoruz” sloganıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen yaz tatili kampanyası bu yıl da devam etti.
Geçen hafta Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz ve Tülay Dürtaş’ın denetiminde Küçükkuyu’ya gelen 200 kişilik engelli grubunun ardından Beşiktaş Belediyesi Başkan Danışmanı ve Koordinatör Murat Demirok ve Kültür İşleri’nden Tuğçe Nazir’in denetiminde gelen 153 kişilik engelli grubunu Küçükkuyu’da ki Yeşil İda Tesisleri’nde ev sahibi Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ile Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka birlikte karşıladı.
Beşiktaş Belediyesi Başkan Danışmanı ve Koordinatör Murat Demirok, “Burada aileleri ile tatile gelen engelliler tatil yapmanın yanında kişisel yeteneklerini geliştirmesi ve özgür birer birey gibi yaşayabilmelerini konu alan bir eğitim sürecini tatil ortamında eğitmenleri tarafından öğrenmektedirler” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “Doğuştan ya da daha sonra geçirdikleri rahatsızlıklar nedeniyle hayatlarının geri kalanını engelli olarak geçirmek zorunda kalan arkadaşlarımızın böylesi sosyal aktivitelerin içerisinde yer alması mutluluk verici. Yaşama sevinçleri ve azimleri ile engelleri ortadan kaldırmayı başaran değerli arkadaşlarımın toplumun her alanında daha çok var olması gerektiğine inanıyorum. Bizlerde Edremit Belediyesi olarak engellilerimiz için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’da “Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli